Vörösborok
Vöröstől a mélybordóig...
Mitől vörös a vörösbor?
A szőlőszemek húsa általában fehér, de préselés előtt egy ideig erjesztik. Ennek során a héjban található színanyagok kioldódnak. Ettől lesz vörös színű a bor. Vöröstől a mélybordó árnyalatig terjedő színűek tartoznak ebbe a kategóriába.
Milyen jótékony hatásai vannak a vörösbornak?
A mérsékelt vörösborfogyasztás nagymértékben csökkentheti a szív- érrendszeri betegségek kockázatát.
Milyen ételekhez illik a vörösbor?
Sült, grillezett, erősebben fűszerezett ételekhez ajánlott. Minél nehezebb, erősebb a hús, annál testesebb bort válasszunk hozzá.
TOP termékek
Termékajánló
Szűrés
Borászat
Borvidék
Fajta-összetétel
Kiszerelés
Évjárat