Első barátkozásunk ezzel a kényes szőlőfajtával. Csak a fenolosan teljesen érett, barna maggal rendelkező, egészséges gyümölcs kerülhetett a szüretelőládákba. A pincéhez szállítás után kíméletesen feldolgoztuk. Az erjesztés nyílt tartályban, kézi csömöszöléssel, alacsony hőfokon 22-23 Co-on, 4 hét alatt ment végbe. A folyamat közben az almasav bontást is elvégeztük. Hagyományos préselést követően, az újbort ülepítettük és gravitáció segítségével fejtettük a színbort három darab 225 literes hordóba. Az érlelés itt, egy új, egy harmadtöltésű és egy használt barrique-ban történt, 12 hónapon keresztül. Szüretlenül palackoztuk.
Szőlő életkora: 19 év
Szüret ideje: 2015. szeptember 30.
Palackozás ideje: 2017. január 20.
Borász: Havas Balázs
Felső-Magyarországi oltalom alatt álló földrajzi jelzésű száraz vörösbor.
Szulfitokat tartalmaz.
