Mindig előre leválogatva, csak a teljesen érett, egészséges gyümölcs kerülhetett a szüretelőládákba. A pincéhez szállítás után kíméletesen feldolgoztuk. Az erjesztés nyílt kádakban, kézi csömöszöléssel, alacsony hőfokon 22-23 Co-on, 4 hét alatt ment végbe. A folyamat közben az almasav bontást is elvégeztük. Hagyományos préselést követően, az újbort ülepítettük és gravitáció segítségével fejtettük a színbort használt 225 literes hordókba, majd érleltük 18 hónapon keresztül. Mikor kóstolások után elérkezettnek láttuk az időt egalizáltuk a hordókat és szűrés nélkül lepalackoztuk. Forgalomba hozatal előtt további másfél évet palackban érleltük.
Szüret ideje: 2013. október 11.
Palackozás ideje: 2015. július 23.
Borász: Havas Balázs
Felső-Magyarországi oltalom alatt álló földrajzi jelzésű száraz vörösbor.
Szulfitokat tartalmaz.
